Kadıoğlu'ndan YKS Tercih Dönemi İçin Kritik Bilgiler

24 Temmuz 2024 Çarşamba
Doğru Cevap Eğitim Kurumları Rehberlik Koordinatörü Beyza Kadıoğlu, 25 Temmuz 2024 tarihinde başlayacak YKS tercih dönemine ilişkin kritik bilgiler paylaştı. Kadıoğlu, adayların tercihlerini yaparken detaylı araştırma yapmalarını ve uzman desteği almalarını önerdi. www.batiekspres.com haber sitesine konuşan Kadıoğlu açıklamasında veli ve öğrencilere seslenerek şunları dile getirdi:

“YKS Hazırlık sürecinde uzun bir maratonun sonuna geldik. 25 Temmuz Perşembe itibariyle tercihler başlayacak olup 2 Ağustos’ta sona erecektir. Bu süreyi çok iyi değerlendirmek, araştırma yapmak, yapacağınız tercihlerle ilgili bilgi sahibi olmak geleceğinizi şekillendirmeniz noktasında çok önemlidir. Tercihler başarı sıralamalarına göre yapılacak olup, başarı sıralarının değişkenlik gösterebileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Adayların tercihlerini yapmadan önce tercih kılavuzunu okumalarını, özel koşulları dikkatle incelemelerini tavsiye ediyorum.

Tercih listesi; istekler, ilgi ve yetenekler, geleceğin meslekleri, iş olanakları gibi etmenler göz önünde bulundurularak hazırlanmalı, yeni açılan bölümler incelenmeli ve hakkında bilgi sahibi olunmalıdır. Adayların 24 tercih hakkı bulunmaktadır. İkinci öğretim programlarının kapatılması, kontenjanların azaltılması tercih listesi oluşturulurken dikkat edilmesi gereken bir unsurdur. Yine tercih edilecek üniversitenin; konumu, kampüs yaşamı, akademik kadrosu, yan dal olanakları, ders içerikleri, sosyal olanakları, burs, yurt gibi imkanlarını listenize eklerken göz önünde bulundurmalısınız. Tercih listesinde gitmeyecekleri okumak istemedikleri yerleri yazmamaları, yazdıkları takdirde bir sonraki yıl okul başarı puanının –OBP- kesileceğini bilmeliler. Bölüme ait kodların doğru yazıldığından da emin olmalılar.

Hukuk, Mühendislik, Mimarlık, Tıp, Öğretmenlik, Eczacılık, Diş Hekimliği programlarında başarı sıralamaları mevcuttur. Tercih listesine bu programları yazabilmek için ilgili başarı sıralamasının sağlanmış olmaları gerekmektedir.

Geleceğinizin şekillenmesinde en önemli adım olan tercih sürecini bilinçli ve doğru bir şekilde yürütmeniz kendiniz için geleceğinize yaptığınız en önemli yatırımdır. Sizi memnun edecek, kişisel gelişiminizi artıracak, size birçok alanda donanım sağlayacak ve en değerlisi sizin ilginizi çekecek alanlar yazmak, üniversite ve bölüm hakkında bilgi sahibi olmak doğru tercih listesi oluşturmak için olmazsa olmazlardandır.

Tercih sürecinde mutlaka bir uzmandan destek alınmasını tavsiye ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum.”

Kaynak: https://www.batiekspres.com/gundem/kadioglu-ndan-yks-tercih-donemi-icin-kritik-bilgiler-60738
BİZE
SORUN